2014/01/03

1st

Lähtö Kiinaan on jo huomenna ja matkajännitystä (=sekavaa intoilua) ei ole vielä ainakaan havaittavissa. Viisumin sain viime viikolla, pyykinpesu on aloitettu jo yllättävän hyvissä ajoin alkuviikosta ja pakkaus sujuu varmasti tuttuun tapaan ilman turhaa hampaiden kiristelyä, itseasiassa puolet laukusta on jo pakattu. Yksi hyvä puoli jatkuvassa matkalaukku elämässä on- pakkaaminen kun sujuu täysin saumattomasti kun pakattavien vaatteidenkin määrä on rajallinen, edelleen kun elelen ainoastaan yksi matkalaukullinen tavaroita mukanani.





Sain eilen virallisen kutsukirjeen käteeni, sellainen kun vaaditaan businessviisumilla Kiinaan matkustavilta. Kutsussa on selitetty matkan syy, vierailukohde ja vesileimalla varustetussa paperissa myös luvataan, että minut kutsunut henkilö vastaa minun Kiinassa olemisesta ja on myös vastuussa tekemisistäni. Mahtipontisen kutsukirjeen lisäksi kuulin myös, että minua tullaan lentokentälle vastaan, mikä nyt ajateltuna on hyvinkin mukava asia- ottaeen huomioon kaupungin koon ja paikallisten mahdollisesti puutteellisen kielitaidon. Kielimuuri ei onneksi ole aiemmin koitunut ongelmaksi ainakaan työtilanteissa, yleensä yhteinen kieli löytyy tavalla tai toisella ja esim. kehonkieli ja äänitehosteet on pop. Kielitaito kehittyy reissussa myös monella tapaa, Jenkeissä sanavarasto karttui huimasti ja muissa maissa "liian hyvällä" englannilla ei pääse pitkälle vaan asioita on opittu selittämään hyvinkin monella tapaa, joskus jopa siitä kuuluisasta rautalangasta vääntäen!


Kiinassa odottaa maisemien ja ruuan lisäksi suht lämmin sää!




Palataan viimeistään paikan päältä- perillä odottaa hotelli, jossa on huoneitten sijasta asunnot, mikä on taas mukava yllätys! Siispä, näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!


Ihanaa uutta vuotta ja viikonloppua kuomat! <3

Getting slightly excited about my upcoming trip to China, I cannot believe that I'm already leaving tomorrow!! My luggage is halfway packed and I got my invitation letter and visa on my hands, so I'm ready to go. It's nice weather there in Suzhou and Shanghai as you can see, hope it stays like that. I've heard that the weather can change radically in a day but luckily, I still got my winter jacket with me so I should be just alright. 

I will keep you posted, hopefully I'll have wi-fi on my hotel so I can post little something from there right away when I get there!

Happy New Year and lovely lovely weekend honeys! <3

2 kommenttia:

  1. Have a gooood goood time there ;) It's a nice start of 2014

    VastaaPoista
  2. It surely is. :) Thank you honey, I promise I will!! Of course it will not be as much as fun as we'll be having in Vilnius hahhaaaa :)

    VastaaPoista