2014/01/12

Suzhou day 1

Viikon hiljaiselo on päättynyt! En tullut edes ajatelleeksi, että Kiinassa ei ollut pääsyä Facebookiin eikä Blogspotiin (ei myöskään Youtubeen tai itse asiassa monelle muullekaan sivustolle), joten kaikenlainen kuulumisten päivittely jäi reissun jälkeen tehtäväksi! Jotta en unohtaisi kaikkea, kirjoittelin kuitenkin blogijuttuja Wordiin (:D) pitkin viikkoa, joten täältä tulee! Tekstit on kirjoitettu Kiinassa, joten siitä aikamuoto!

 Sunnuntaina lento oli perillä Shanghaissa paikallista aikaa aamukahdeksalta. Lento meni poikkeuksellisesti hereillä ollessa ja 9h meni kuin siivillä verrattuna reilun kuukauden takaiseen 30h maratoniin. Immigrationissa jonottelun ja tavaroitten tullaamisen jälkeen kentällä oli minua vastassa kuljettaja ja Eleven, H&M:n expansion-visualisti. Otimme suunnaksi Shanghain rautatieaseman, joka sijaitsi toisen lentokentän vieressä ja puoli tuntia kestäneen automatkan aikana suurin osa keskustelusta käytiin Google Translateria käyttäen! Eleven kirjoitti sanottavansa kiinaksi ja näytti tekstin minulle englanniksi ja uskaltautui pienen rohkaisun jälkeen jopa sanomaan asiat ääneen luettuaan ne translaterista, niin söpöä! Pakko kyllä myöntää, että Google Translaterillä "sujuvasti" käyty keskustelu sai minut miettimään, mitä viikosta ja etenkin kouluttamisesta tulee, kun keskustelukieli pitäisi olla englanti ja kaikki koulutusmateriaali oli tottakai ainoastaan englanniksi.. ”Hiljaisen” keskustelun välissä räpsittiin kaverikuvia urakalla ja olen viimeisen kahden päivän aikana ollut itse mukana useammassa kuvassa kuin aiemmilla reissuilla yhteensä. Tulette vielä näkemään todisteita. :D

1. Matkalla Shanghaihin. On my way to Shanghai. 2. Lähtötunnelmissa Helsinki-Vantaalla. Feeling excited in Helsinki-Vantaa airport. 3. Taksimatka kuvia Elevenin kanssa. Eleven and me on a taxi, one of the 100 pictrues that she took. 4. Ensimmäisiä maisemakuvia Suzhousta. First views from Suzhou.

Rautatieasemalta napattiin 300km/h kulkeva juna Suzhouhun ja 20 minuutin jälkeen oltiin perillä. Matka jatkui edelleen eksoottisena meidän ottaessa asemalta taksi hotellille, matkalaukkuni oli niin iso ettei taksin takaluukku mahtunut kiinni, joten ajoimme tietysti takaluukku auki ja puolessa välissä matkaa kuljettajan tehdessä päättömiä ohituksia olin varma, ettei laukku ole enää kyydissä, mutta olihan se!

Hotelli osoittautui äärettömän kivaksi, huone on tähän mennessä yksi viihtyisimmistä missä olen näitten reissujen aikana ollut! Myymälälle on noin 5 minuutin kävelymatka ja hotelli sijaitsee vanhan kaupungin puolella. Ikkunasta on näkymät myös kaupungin uuteen osaan ja nyt ilman viilentyessä ja saastepilvien ohentuessa myös pilvenpiirtäjät ovat ilmestyneet maisemakuvaan hotellin ikkunasta. Katumaisemassa ei ole myöskään valittamista, jopa bussipysäkkien katokset muistuttavat kiinalaisia temppeleitä ja kotimatkalla töistä saa kävellä neon-valojen loisteessa, mikäs sen parempi työmatkamaisema tälle viikolle!

1.Hotellin aula. Lobby 2. Tämän viikon koti. Home for this week
3. Kylppärin ja huoneen välinen lasiseinä. Detail picture from the bathroom 4.Hotellihuone näkymät Suzhousta, kun saastepilvi oli vähän saastunut ja takavasemmalla näkyvät pilvenpiirtäjät pystyi erottamaan. Hotel room views, after the pollution clouds were thiner you could see the skyscrapers on the view! 

Ensimmäinen päivä meni kiinalaista ruokaa nauttien ja kaupungilla kävellen Elevenin ja Susanin, toisen expansion-visualistin kanssa. Hotellille palattiin jo ajoissa illalla ja itse nukahdin jo kasin maissa ja nopeasti se rytmi taas korjaantui Kiinan aikaan 10 tunnin yöunilla!

Palataan toisen päivän kuulumisilla pian, joten pysykää linjoilla!

PS. Olosuhteiden pakosta (Facebookin ja blogin toimimattomuudesta johtuen) innostuin vihdoin ja viimein tekemään Instagram-tilin! Jatkossa matkoilta tulen blogin lisäksi laittamaan Instaan kuvia huomattavasti tiheämmin kuin blogiin, joten matkakuvista kiinnostuneet voivat klikata itsensä Instaan tästä linkistä.

PS. Since Facebook and Blogspot didn't work in China, I finally got myself an Instagram. You can follow me there and I will post pictures there much more often than here, when I'm on road!


Instagram

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti