2013/11/10

NOLA CRUSH

Haleja ja pusuja etelästä!

Joudun nyt häpeäkseni myöntämään, että olin hieman hölmö miettiessäni, miten jaksaisin seuraavat kaksi viikkoa New Orleansin turisteja to go-daiquirit käsissään sekä aina ympärillä olevaa hälinää ja musiikkia. Niinkuin aiemmissa NOLA-postauksissa kirjoitin, ei Downtownin alueelta löydy kadunkulmaa tai tietä, jossa ei olisi katuesiintyjiä tai baareista kuuluvaa livemusiikkia ja Bourbon Street on livemuusikkibaareineen ja osta 3 maksa 1-drinkkiklubeineen pahinta tai parasta New Orleansissa, miten sen nyt ottaa.

I realised how stupid I was, when I was wondering how I could stand all the tourist's and music that New Orleans has on the streets 24/7. Like I already wrote before, its impossible to find any quiet street from Downtown, that wouldn't have any musicians or entertainment and Bourbon Street is the worst or the best of all, it depends how you see it. 

Tämän viikon kotikatu
Liekö aamulla työmatkalla ihoa lämmittänyt aurinko, jääkahvi, putkeen mennyt työpäivä, paljon edistystä kokenut myymälä vai työpäivän jälkeen ranskalaisilla kortteleilla soinut katumusiikki, joka sai minut tajuamaan tänään jotain. Olin turhaan toivonut turistimassojen vähentyneen parissa viikossa- pikemminkin ne ovat lisääntyneet- sekä katumusiikin hiljentyneen edes hetkeksi. Times Squarella stressasin turistiryppäistä, jotka hidastivat työmatkaa ja New Orleansissa toivoin hetken rauhaa voidakseni nauttia yhdestä katuesiintyjästä kerrallaan. New Orleans ei olisi omanlaisensa ilman kaikkea edellä mainittua, ei edes ilman Bourbon Streetiä, eikä Times Square tuntuisi samalta, jos näkisit sen joka kerta yhtä hiljaisena kun se muutaman tunnin vuorokaudesta ehtii aamun pikkutunneilla olla. Eikä turistimassat ja hälinät ympäriltä häviä (niinkun Jenni sanoitkin!) vaikka niihin asennoituisi negatiivisesti, päinvastoin. Siispä otan kaupungin vastaan sellaisena kuin se on ja nautin sen hälinästä, musiikin tahtiin kaduilla tanssivista turisteista ja termosmukeista tarjoiltavista juomista niin pitkään kun vaan voin!

Vaikka aamu alkoikin tänään tunnin etuajassa (aloittelijan moka, luulin puhelimen kellon vaihtuneen automaattisesti New Orleansin aikaan, mutta eipäs niin ollutkaan), meni loppupäivä ihanasti työn merkeissä ja jäipä aamulla enemmän aikaa nauttia aamujääkahvista auringonpaisteessa! Treffasimme muiden supportien kanssa lähi-Starbucksissa ja koska kaikki muut supportit olivat ekaa kertaa tällä raksalla kaikkien edellisten supportien lähetettyä kotiin, kävimme katsomasssa lähiostarilta löytyvän offsiden (varastotilan) ja kävimme pikaisella myymäläkierroksella. Täällä on hyvinkin yleistä vuokrata ylimääräistä varastotilaa avajaisia varten, jossa kuorman vastaanotto ja purku tapahtuu. Meillä on täällä yhteensä kaksi samalta ostarilta löytyvää, valtavaa offsidea, joissa on yhteensä noin 900 hästiä (arkikielellä rekkiä) vaatetta, jotka on kaikki järjestetty osastoittain, jonka lisäksi tietysti asusteet, Home jne. löytyy gråpackeista (arkikielellä laatikoista). Ajatus ei ehkä kuulosta niin hienolta kuin miltä se näytti, mutta ehkä kolleegat voivat ymmärtää innostuksen!

Myymälä oli edistynyt parissa viikossa paljon ja tiiliseinällä komeili H&M loves New Orleans valokyltti ja ikkunat oli jo rakennettu. Homen ikkunaan oli laitettu kaikennäköistä kamaa oikeita tuotteita ja minua odotellessa, mutta ainakin meidän tuotteet on jo asiakkaille näkyvillä. Kadulla käy ikkunoiden edessä kova kuhina ja perjantai illan VIP:iin tulee 600 henkeä ja pukukoodiksi saatiin "dress to the nines" ja black&white&silver. Lauantaina koko henkilökunnalle on myymälässä tarjolla brunssi ja avajaisia juhlitaan kello 12 ja meikkis ei pysy taas housuissaan! 

Times Squaren avajaisissa esiintyy Lady Gaga sekä myymälässä on kaksi bändiä soittamassa ja omat asukuvat voi käydä ottamassa catwalkilla, jotka näkyy ilmeisestikin Times Squarella olevalla screenillä. Myymälään tulee myös puhuvia ja musiikkia soittavia nukkeja, mutta ne kuuluu tietysti peruskalustoon kerta Times Squarella ollaan. Vaikka Times Squaren avajaiset olisi ollut myös mieletön kokea, ainakin omistan avajaispaidan ja avajaiset uudessa kaupungissa, jossa H&M:ää ei vielä ole ovat joka kerta ikimuistoisia! Maa- ja aluevisualistit puhuivat kuitenkin tänään kovasti Times Squaren olevan vain alkusoittoa 500. myymälän, eli ensi vuonna avattavan 5th Avenuen myymälän avajaisille, joten avunpyyntöjä Homen osalta odotellaan kuin kuuta nousevaa!

I don't know was it the summer weather, morning ice coffee, succesful day at work or the street music, that was playing on the French Quarter today after work, but I realised that I have to accept city as it is and enjoy it the most that I can. New Orleans wouldn't bee the same without tourist's, that are dancing on the street with their to go-daiquiris and Times Square wouldn't feel the same, if you wouldn't have to struggle your way trough it because of all the tourist mass. So from now on, I take all the music and entertainment that New Orleans has to offer, and I enjoy it. 

The store was looking much better than two weeks ago and I'm waiting the press event and opening so much! We'll have 600 guests on Friday VIP and the dress code was to dress to the nines and black&white&silver. Saturday we'll have a brunch for the whole staff before the opening and the store opens at noon. At Times Square opening they will have Lady Gaga, catwalk and mannequins with music but openings on a new city are always special one's, so I believe our opening will be amazing too!

Miten niin raksa-Converset?/This is how white Converse looks after few buildings and music festivals.

Työpäivä jatkui vielä myöhemmin nurmikolla istuen, auringosta ja Missisippi-näkymästä nauttien kun piirtelin seinäjärjestelmiä ja pursusin onnellisuutta.

Terveisiä vaan, etten ikinä suostu lähtemään H&M:stä ja rakastan työtäni ja NOLAA. <3

Rakkaudentäyteistä viikonloppua etelän lämmöstä, palaillaan! 


Work continued outside, when I was drawing wallsystems by sitting on a grass and enjoying the sunshine and Missisippi-river view.

Love, kisses and hugs from NOLA. <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti