2013/11/03

"Give me such shows — give me the streets of Manhattan!" Walt Whitman

Terkkuja Washington DC:stä!

Muutaman päivän radiohiljaisuuden jälkeen ehdin taas istua alas ja kirjoitella kuulumisia. Kaupunki on ehtinyt viime kirjoituskerran jälkeen siis vaihtua ja tänään vietetään jo toista päivää Washington DC:ssä (joka on ihana ja Georgetown visusti piilossa pidetty salaisuus, miksei kukaan ole kertonut, että kaupunki on näin kiva?!), mutta ennen Washingtonin kuulumisia ja maisemia palataan vielä muutaman jutun verrran NYC:iin!

Työnrintamalla päivät jatkuivat samanlaisena, tosin jouduin/pääsin itse muutamaksi päiväksi vastaavan rooliin (skandinaaviset organisointitaidot kunniaan!) ja organisoin kalusteiden ja tavaran vastaanottoa, layoutin tekemistä ja seinäjärjestelmien rakentamista. Raksalla oli paljon porukkaa Tukholman head officelta, sekä tietysti New Yorkin support officelta ja myymälässä oli vähintään yhtä monta ruotsalaista kun amerikkalaista.  Muutaman päivän työrupeaman jälkeen saimme lähtiessämme paljon kiitosta kovasta työtahdista ja hyvästä asenteesta ja vakuuttelut siitä, että ensi keväänä olisi uusi NYC:in työreissu tulossa, mutta katsotaan miten tilanteet muuttuu (sillä ainahan ne muuttuu)! Raksa oli mahtava kokemus lyhykäisyydestään huolimatta ja keskiyöllä 14. marraskuuta järjestettävistä avajaisista tulee varmasti upeat.

New Yorkin maisemakuvia purkaakseni aloitan kronologisesti keskiviikosta, jolloin mentiin Rockefeller Centerin GE buildingiin, Top of the Rockiin. Olimme menossa tänne jo tiistaina, mutta jonot oli aivan järkyttävät ja vaikkei keskiviikkona ilma ollutkaan niin kaunis, saatiin silti ihastella ihania maisemia ja varsinkin iltavalaistuksessa kaupunki ja Empire State Building oli uskomatton kauniita. 


Maisemia katseltiin 69. kerroksesta ja lippu maksoi 27 dollaria aikuiselta. Näköalatasanteilla sai hengata niin kauan kuin halusi (ilta 12 asti), mutta lipuissa oli tietty "sisäänmeno" aika, jolloin piti olla menossa turvatarkastuksen läpi. Jonotuksen takia tiukille meni ja olimme minuuttia ennen sisällä, kun meidän sisäänmeno aika loppui.


Todistimme myös ihanan auringonlaskun Top of the Rockista käsin, mutta puhelimen kameran laadun takia ei auringonlaskusta saa mitään selvää ja samoin iltakuvatkin jäi ottamatta.

Kuvapainotteisemmat terkut tällä kertaa, Washingtonin turistinähtävyydet odottaa meitä jo!

Palaillaan pian, letkeää sunnuntain jatkoa muruset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti