2013/11/04

Washington D.C. DAY 1

Koska olen jo nyt mukavasti sekoittanut Poznanin postauksia (katso alempaa) NYCin postausten keskelle, on sama aloittaa myös D.C:n kuulumisilla, jotta on edes jotain ajankohtaista kerrottavaa.

Saavuimme tänne lauantaina yhdeksän jälkeen aamulla ja huoneet olivat onneksi heti valmiina, joten pääsimme purkamaan tavarat ja hengähtämään hetkeksi ennen lounaspaikan metsästystä. Huone osottautuikin noin 70 neliöiseksi ja minulla on täällä kahden king size-kokoisen vuoteen lisäksi olohuone ja keittiö.

Makkarista löytyy myös telkkari sekä iHome-asema, mikä on superkätevä jos haluan katsoa puhelimen kautta esimerkiksi sarjoja, onnistuu se laittamalla puhelin asemaan ja voin katsella niitä sängystä käsin telkkarista. Tämmösen haluan omaan kotiinkin!
Sen lisäksi, että huone on tosi kiva, on myös ihanaa olla kodikkaan tuntuisessa huoneessa ja keittiö, jossa on kaikki välineet kattiloineen ja astioineen, on iso plussa. Kävimmekin ostamassa lähimmästä luomumarketista, Whole Foodsista aamupalatarvikkeita huoneisiin ja koska aamupala ei kuulunut huoneen hintaan, on tämä huomattavasti mukavampi kerta aamupalan pystyy huoneessa hyvin tekemään. New Yorkin huone Times Squaren vieressä oli maisemineen upea ja hotelli uusi ja trendikäs, mutta pidempään reissussa olevana sitä alkaa arvostaa enemmän kodikkuutta, rauhallisuutta ja esimerkiksi nyt keittiötä!

Hotelli on Georgetownin kaupunkialueella, joka on melkein oma kaupunkinsa D.C:n sisällä. Georgetown on itseasiassa kuulunut osaksi D.C:tä vasta sen jälkeen, kun D.C:stä tuli District of Columbia 1800-luuvn loppupuolella. Sen lisäksi, että hotellilta on myymälälle ja Georgetownin ihanalle pääkadulle, Wisconsin Avenuelle vaan 5-10 minuutin kävelymatka, on hotelli myös Pennsylvania Avenuen varrella eli olemme käytännössä Obaman kanssa naapureita. Kävelimmekin heti eilen lounaspaikkaa etsiessämme Valkoisen talon ohi, jonka edessä tuntuu hengailevan koko ajan turistilaumoja. 


Valkoinen talo oli paljon kauniimpi ja suurempi, miltä se kuvissa (ja tässäkin kuvassa) näyttää. Koko talon edustalla oleva tie on suljettu muilta kun jalankulkijoilta (maisema puineen ylempänä) ja nähtiin jo pitkästä matkasta, missä talo on sen edessä seisovan turistiryppään ansiosta. Silti turistilaumat ei ole täällä mitään verrattuna NOLA:an ja NYC:iin, mikä on vaihteeksi hyvinkin rentouttavaa!

Illalla menimme juhlistamaan minun synttäreitä Wisconsin Avenuelle Unum-nimiseen raflaan, jossa söimme ihania juustoja, lihoja, täytettyä mustekalaa ja sainpa vielä jälkkäriksi sitruunakakkua synttärikynttilällä. Ruoka oli tähänastisen reissun parasta ja kävelimme ruuasta, viinistä ja Georgetownin tunnelmallisuudesta ihastuneena takaisin hotellille nukkumaan. 

Tämä päivä menikin totaalisesti turistihommissa, X-files fani näki muunmuassa FBI headquartersin ja on nyt onnellinen, siihen ei paljoa vaadittu! Huomenna pääsemme vihdoin ja viimein alottamaan raksan, toivottavasti päästään kunnolla hommiin jo heti alusta asti. Palaillaan huomenna taas uusilla kuulumisilla, muutamia juttuja NYCistä on vielä tulossa, mutta koitan samalla kertoilla reaaliaikaisia kuulumisia myös täältä DC:stä.

Ihanaa viikonalkua, huomiseen! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti