2013/10/21

"New Orleans is a Disney World for adults" -local

Takana kaksi päivää New Orleansia ja onneksi monta vielä edessä. Kaupunki on kaikkea sitä ja enemmänkin, mitä olin kuvitellut ja mitä kaupungista olin lukenut. Musiikkia on joka paikassa, kadunkulmassa ja ravintolassa. Ranskalaiset korttelit ovat uskomattoman kauniita ja vaunuhevosia näkee kaduilla melkein yhtä usein kuin autoja. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kadulla tuntemattomien moikkaaminen, ja hississä hyvän päivänjatkon toivottaminen on normaalia paikallisille. Miten kukaan voisi olla tykkäämättä kaupungista?!?

After spending two days in New Orleans, I can say that the city is exactly how I thought it would be. You hear music everywhere, the French Quarter is absolutely stunning and you see almost as many horse wagons as you see cars in here. People in NOLA are super nice and it's normal to say "good morning" when you meet a stranger on a street. I don't see any reasons to not love the city?!
                     

Ensimmäisenä päivänä koimme ranskalaiset korttelit niin päivällä- kuin iltavalaistuksessa. Koska oli lauantai ja kaupunki on täynnä turisteja, tuli vastaan enemmän ihmisiä take away drinkkiensä kanssa (joita saa melkein joka raflasta ja omista take away drinkkikojuista) kuin ilman ja lauantai-iltana kuuluisa Bourbon Street oli täynnä ihmisiä ja musiikkia. Mikäli siis haluaa välttyä kaikista turisteimmalta mestalta, kannattaa poiketa korttelien sivukaduille ja etsiä paikkansa niiltä, mutta toki katu on näkemisen arvoinen niin päivä- kuin ilta-aikaan.

On a first night we saw Frenc Quarter in daylight and also in the evening. Cause it was Saturday, you saw more people with take away drinks than without them and on the evening, the famous Bourbon street was full of people and music.


                   

Samana iltana näimme myös ihanan Missisippi joen auringonlaskun aikaan, kuulimme useita katusoittajia ja nautimme ihania paikallisia rapuja valkosipulipippuriöljyssä leivän kera. Ei yhtään hullumpi saldo ensimmäille päivälle!

Sunnuntain piti olla alunperin vapaapäivä, mutta aamupäivälle menimmekin pitämään koulutuksia yhdessä kahden jenkkikollegan kanssa kahdeksan hengen ryhmälle. Päivä oli mielenkiintoinen ja saimme myös pienen sneak peakin myymälästä, joka siis on New Orleansin ensimmäinen. Rakennus on vanha ja koska se on myös suojelukohde, tulee myymälässä olemaan mm. mielettömiä kaariholveja ja yksi kahden kerroksen korkuinen seinä on kokonaan alkuperäisellä tiiliverhouksella..!! Lisää sunnuntaista, myymälästä ja avajaisista kerron huomenna, nyt näkemään unia alligaattoreista ja muista eläimistä, joita tänään swamp tourilla bongattiin!!

Huomiseen, muruset! xx

On the very same evening we also saw amazing sun set by Missisippi-river, heard a lot amazing music on the streets and enjoyed delicious blackened shrimps on garlicpepperoil. Not bad at all for the first day in NOLA!

Sunday was suppose to be a day off but we went to the store to support the Home training for people around USA. In the evening, we went to a swamp tour but more about that tomorrow.

Stay tuned, sweeties. xx



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti