2013/10/14

NOLA

Saadaksesi oikean lukufiiliksen postaukseen, suosittelen painamaan play-nappulaa alla olevasta biisistä!

To create the right mood for reading the post, I suggest to push the play putton below.


Tasan 4 yötä ja meikkis kirjottelee blogipostausta Louisianan auringon alta! Olen yhtä aikaa superinnoissani ja lasken salaa päiviä lähtöön, mutta toisaalta harmittaa myös jättää kaikki ihanat tyypit tänne. Olisi ollut mahtavaa olla täällä loppuun asti, mutta toisaalta en voi kyllä valittaakaan.

New Orleansiin on edelleen luvattu +26-31 lämmintä ja aionkin ottaa kaikki kesästä irti parina ensimmäisenä vapaapäivänä. Olen psyykannut itseäni New Orleans-fiiliksiin kuuntelemalla repeatilla Animalsin House of Rising Sunia ja katsomalla American Horror Storyn uusinta seasonia, joka on kuvattu NOLA:ssa. Kuvausryhmä on edelleen kaupungissa kun sinne pääsen ja suunnitelmissa onkin löytää Evan Peters käsiini, mennä naimisiin ja elää elämäni onnellisena loppuun asti New Orleansissa (terkkuja kotiin, puspus!).

New Orleansissa on paljon plantaaseja ja ainakin yhdestä niissä, sekä voodoo-kaupoissa käyminen kuuluu ehdottomasti to do-listalle. Tottakai jazz- ja blues-klubeilla käyminen on melkein pakollista, kaupungin ja musiikin historian tietäen. EDIT: Löysin just nettisivun, josta voi varata rämesuo- ja haamuturistikierroksia. ehkäpä alligaattorit ja kummitukset olisi tarpeeksi spessua ylittämään minun "ei pakollisille turistijutuille"-asenteen, vai mitä sanotte?!  Odotan yli kaiken, että pääsen kävelemään kaupungin kaduilla ja fiilistelemään sen tunnelmaa, New Orleans on kuitenkin Jenkki-kaupungeista yksi harvoista, jolla on niin värikäs historia kun NOLA:lla on. Hotelli on jälleen hyvällä sijainnilla ja ranskalaiset korttelit ja Bourbon street, sekä Missisippi-joki ovat ihan hotellin lähettyvillä, ei huono ollenkaan!

Pienenä historian kertauksena kaikille kerrottakoon, että New Orleans on ranskalaisten perustama ja kulki nimellä Nouvelle-Orléans perustamisvuodestaan 1718. Vuodesta 1722 se toimi Ranskan Louisianan pääkaupunkina, kunnes silloinen Ranskan hallitsija Ludvig XV myi sen serkulleen salaisella sopimuksella, ja New Orleans siirtyi Espanjalle vuonna 1763. Napoleonin ollessa hallitsijana New Orleans kuitenkin palautui Ranskalle ja kolmen vuoden ajan se oli osana Ranskaa, kunnes Ranska myi Louisianan Yhdysvaltain hallitukselle. Kaupunki oli myös orjakaupan keskus etelän suurimapana satamakaupunkina, ja kaupungin kulttuuri on saanut vaikutteita ranskalaisilta, espanjalaisilta, karibialaisilta, haitilaisilta, saksalaisilta ja vietnamilaisilta. Mutta se siitä historiapläjäyksestä!

In 4 days I'm gonna be writing from NOLA, and I cannot wait to get there!! At the same time, I'm sad to leave all this wonderful guys here, it would have been super nice to stay here till the end and see the results of everyone's great work and enjoy everyone's company but now I really still cannot complain. 

It seems that its gonna be around +26-31 degrees when I get there, and I'm gonna have couple days of before the work starts, just to recover of the jet lag so I have time to really enjoy the summer at least in the first couple of days. I have been hyping my own excitement by listening this classic song of Animals and by watching new season of American Horror Story, that is filmed in New Orleans. The crew is actually still in NOLA when I get there and my plan is to find Evan Peters, and get married and stay in New Orleans happily ever after (greetings to Home, xx). 

There are lots of plantations in New Orleans and it would be interesting to go and visit in one at least and the voodoo shops are also on my to do-lists. Of course I have to go and visit but again like usual, I don't have a lot of any must see-tourist stuff on my list. EDIT: Just found out that they organize swamp and ghost-tours in there, I think alligators and ghosts are good exception for my "no tourist stuff"-attitude or what do you think?!  I'm just counting the days to be walking in NOLA's street and feel the atmosphere and spirit of the city and to taste, is any of the talk about city's food true. My hotel is just a few blocks from the French Quarters and Bourbon Street and also not faraway from Missisippi-river, so the location couldn't be any better! 






 Stay tuned!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti