2013/10/28

Postcards from NOLA

Postikortteja New Orleansista!

Postcards from New Orleans!



Terveiset NOLAn kuumilta kaduilta! Täällä kelpaa ihmisen oleilla, palmujen keskellä ja auringonpaisteessa. Ihmeellisiä puita nuo palmut, miten maisema voikaan näyttää aina niin eksoottisen kauniilta, kun niitä on katukuvassa?

Greetings from summerish NOLA! We have been enjoying our time under the NOLA's sun walking down the streets with all these beautiful palm trees. How can everything look so much more exotic and beautiful, when you have palm trees on the street view?


Ranskalaiset korttelit ovat täynnä toinen toistaan värikkäämpiä ja koristeellisempia kreolitaloja. Joka kadunkulmassa riittää katusoittajia ja hevosvaunujen rattaat kolisee tasaiseen tahtiin. Minua kiehtoo, miltä kadut ovat näyttäneet ennen vanhaan, jolloin New Orleansin kadut täyttyi ranskankielisestä puheensorinasta ja kaupunki tunnettiin nimellä La Nouvelle-Orléans. 

The French Quarter is full with colorful houses. There is a street musician in every corner and you can hear the horse wagons rattling trough the blues music. I'm wondering, how has it been here, when New Orleans was still La Nouvelle-Orléans.


Höyrylaiva Natchez seilaa Missisippi-jokea päivittäin ja soittaa musiikkia höyrylaivan kalliopella. Karusellimainen musiikki kuuluu aina ranskalaisille kortteleille asti ja hetken ajan tunnen olevani isossa huvipuistossa, mitä New Orleans melkein onkin.

Steamboat Natchez is sailing by Missisippi-river everyday. The carousel sounding music plays every day from the boat and for a moment you can imagine yourself being in an amusement park, which New Orleans kind of is. 


Auringonlaskut ovat täällä uskomattoman kauniita ja pienen hetken ajan koko taivas on purppuran, punaisen, oranssin ja keltaisen eri sävyjen peittämä. Erityisen kaunis auringonlaskun aikaan on Missisippi-joki, joka värjäytyy vaalean violetiksi ja on maagisen kaunis. 

Sunsets here are amazingly beautiful and all the purple, red, orange and yellow shades looks much more deeper than anywhere else.
Olemme saaneet myös nauttia NOLAn tunnetusta ruokakulttuurista ja kaupunki on kala- ja äyriäisruokien ystävien taivas. Ruokakulttuurin lisäksi ollaan nautittu myös NOLAn muista erikoisuuksista ja taide- ja voodookauppoja löytyy melkein joka kadunkulmasta. 

Of course we have been enjoying the famous food culture and for a seafood lover, New Orleans is heaven. Besides the food culture, you can find all the well known voodoo shops and art galleries from every corner. 

Kaupungissa riittäisi koettavaa, kuunneltavaa ja maisteltavaa pidemmäksikin aikaa, mutta onneksi tänne voi aina palata uudestaan. Tarinoita on kotiinviemisiksi kertynyt paljon jo nyt. 

xx, Anna

PS. Rakas kotiväki, teidän postikortit lähti matkaan tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti